Sterk Es Eik Supportersclub VC GREENYARD Maaseik

Nieuws

Veeti Suomesta

Veeti Nikkinen, nieuwe transfer uit Finland

Foto: Karl Kautto

Het seizoen is nog maar pas afgesloten en de technische staf is al volop bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Eind maart werd de eerste transfer van VC GREENYARD Maaseik al bekend gemaakt, nl. libero Martin Perin (19 jaar) die overkomt van VBC Waremme.

Ook de 2de transfer van Maaseik is weeral een jong talent. Alleen komt deze klassebak van iets verder, nl. Finland. Zijn naam is Veeti Nikinnen… Rechtshandig, 2m08, schoenmaatje 49,5… Maar dat lazen jullie zeker al in het artikel van VC GREENYARD Maaseik : http://www.vcgreenyardmaaseik.be/nieuws/ontdekt-in-finland-veeti-nikkinen

Veeti Nikkinen is geboren op 30 mei 2002 in Jyväskylä te Finland. Jyväskylä is een gemeente en stad en tevens ook de hoofdstad van de regio Centraal-Finland (Keski-Suomi). De gemeente telt ca. 140.000 inwoners (volgens Wikipedia toch). De stad staat bekend als een echte onderwijsstad, dit vanwege de grote universiteit die gesticht werd in 1863.

Momenteel woont Veeti in Virrat. Dit stadje ligt in de provincie West-Finland, 113 km ten weste van Jyväskylä. Het stadje heeft ca. 6516 inwoners. Veeti studeert voor sport adviseur in Kuortane… En by the way Veeti heeft 2 broers.

Op de leeftijd van 8 jaar is hij begonnen met volleybal bij Virtain Veikot. Daarnaast heeft hij ook nog atletiek beoefend. In zijn vrije tijd houdt hij er ook van om een partijtje basketbal te spelen.

Ijshockey is in Finland één van de populairste sporten. Doch ook volleybal neemt in populariteit toe. Veeti speelde in Kuortane (Junior National Training Center). Zoals iedereen ondertussen weet is Joël Banks naast coach van VC GREENYARD Maaseik ook coach van de nationale ploeg van Finland. Toen tijdens een kwalificatiewedstrijd tegen Esland basisspeler Samule Kaislasalo uitviel, mocht de 18-jarige Veeti zijn kans wagen. Joël was aangenaam verrast door de prestatie van Veeti Nikinnen.
Veeti heeft gespeeld als opposite en receptie-hoek. Zijn sterkste wapen vindt hij zelf zijn aanval en blok.

België is voor hem voornamelijk gekend voor de chocolade en voetbal (???). Ook GREENYARD Maaseik kende hij al, doordat één van de grootste volleybaliconen van Finland in Maaseik heeft gespeeld, nl. Mikko Esko. Veeti verwacht in Maaseik grote stappen te zetten als volleyballer, maar ook als mens. Het is voor hem dan ook geen gemakkelijke beslissing om op zo’n jonge leeftijd naar het buitenland te vertrekken. Toch denkt hij de juiste keuze gemaakt te hebben.

Tijdens vorig voorjaar was er ook in Finland een lockdown, waardoor de sportzalen gesloten waren en het moeilijk was om te trainen. Op dit moment is de coronapandemie vrij goed onder controle in Finland. Hopelijk zijn de coronacijfers tegen september/oktober ook in België onder controle, zodat we de nieuwe Finse aanwinst live aan het werk kunnen zien in onze eigen Steengoed Arena.

Veel succes Veeti !
Onnea Veeti !

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *