Sterk Es Eik Supportersclub VC GREENYARD Maaseik

Nieuws

De Play offs zijn goed begonnen!

Menen - Maaseik

Het vorig artikel had als titel “Wie o Wie neemt de beker mee naar huis?”. Wie dat is, is ondertussen wel duidelijk. Knack Roeselare won zijn 6de opeenvolgende beker en heeft er ondertussen evenveel in zijn kast staan als VC GREENYARD Maaseik, nl. veertien.

Maaseik speelde zeer krampachtig, nerveus, met weinig grinta…. Maar daar gaan we nu geen woorden meer aan vuil maken. Volgend jaar moet Maaseik maar een nieuwe poging ondernemen om nog eens een beker mee naar huis te nemen.

Na de nederlaag in de beker te hebben doorgeslikt reisde het team naar Saint-Petersburg in het koude Rusland. Dit om de eerste halve finale te spelen van de CEV-cup tegen Zenit Saint-Petersburg . Maaseik speelde zeer sterk, misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. Er had misschien zelfs wel iets meer ingezeten, maar op de cruciale momenten werden er foutjes gemaakt. En dat wordt op dit niveau onmiddellijk afgestraft. De wedstrijd werd met 1-3 verloren. Maaseik moet dus deze woensdag nog volop aan de bak om deze situatie recht te zetten. VC GREENYARD Maaseik zal 3-0 of 3-1 moeten winnen en ook nog een golden set winnen. Maar in onze Steengoed Arena is alles mogelijk. De afgelopen jaren gingen er nog Russische ploegen voor de bijl. De wedstrijd van woensdag wordt ook weer uitgezonden op Sporza. Met z’n allen dus voor de buis !

Zaterdag stond dan de eerste wedstrijd van de Play offs op het programma. Maaseik moest afzakken naar Menen. Nooit gemakkelijk in de “Hel van Menen”. Afgelopen zaterdag was het echter alles behalve een hel…. Misschien dat het gebrek van publiek hier ook voor iets tussenzit.

Javad, die zich in de wedstrijd tegen de Russen had geblesseerd, werd vervangen door de 19-jarige Liam McCluskey. Liam speelde een dijk van een wedstrijd en werd dan ook door coach Depestele beloond als Star of the Game. Wat een binnenkomer! De wedstrijd werd zonder veel tegenstand met 0 – 3 gewonnen door VC GREENYARD Maaseik.

Zondag wordt de 2de wedstrijd gespeeld in de Play Offs tegen niemand minder dan Knack Roeselare…. Maar eerste nog de Russen het vuur aan de schenen leggen.

Good luck boys !

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *